Wat als je de waarde van je huis wilt verhogen? Dat kan op verschillende manieren. De overheid stimuleert onder andere methodes om je huis te verduurzamen. Welk effect heeft dit op je woningwaarde? En welke impact heeft een airco in je dakkapel op je woningwaarde? We vertellen je er alles over in deze blog.

Manieren om de waarde van je huis te verhogen

Je huis meer waard maken kan met verschillende strategieën: van relatief simpel tot een uitgebreide verbouwing. Je vermeerdert de waarde van je huis al met een simpel likje verf. Afgebladderde gevels en voordeuren zien er namelijk niet aantrekkelijk uit. Net als een overwoekerde tuin en kapotte dakgoten. Zo maak je je huis meer waard:

  • Met zonnepanelen op je dak
  • Met verbeterde isolatie als triple glas, nieuwe zonneboiler of warmtepomp
  • Met een airco 

Hoe je de waarde van je huis verhoogt met een airco

 

Met een airco verhoog je de waarde van je huis. Hoe dat precies werkt, leggen we je hieronder uit.

 

Energie-efficiëntie en lagere onderhoudskosten

 

Een airco verbruikt altijd energie. Kiezen voor een energiezuinige airco is vriendelijker voor het milieu. Zo’n airco spreekt potentiële kopers aan die wel verkoeling willen, maar ook duurzaam willen zijn. 

 

Aantrekkelijk voor specifieke doelgroepen

 

Een huis met meer ruimte – zoals een aanbouw of dakkapel – is om meerdere redenen heel prettig. Van de extra kamer maak je een slaapkamer, hobbykamer of werkruimte. Specifieke doelgroepen, zoals gezinnen met kinderen of thuiswerkers, waarderen de toegevoegde waarde van een airco in die ruimte. Dit positioneert je woning als extra aantrekkelijk als je je huis ooit te koop zet.

 

Investering levenskwaliteit

 

Een airco plaatsen verhoogt niet alleen de tastbare waarde van je huis, maar ook de onzichtbare. Denk aan de verbeterde levenskwaliteit. Benoem dat de nieuwe bewoner ook tijdens de heetste zomermaanden lekker slaapt en leeft. Dat is niet in cijfers uit te drukken, maar zeker belangrijk. 

 

Vergroot je leefcomfort met BreezeHub

 

Alle activiteiten die je onderneemt om de waarde van je huis te verhogen, zijn niet alleen belangrijk als je je huis wilt verkopen. Je profiteert zelf al van meer leefcomfort met een airco in je dakkapel of aanbouw met plat dak. Dus voordat je alleen denkt over wat je huis meer waard maakt, is het in eerste instantie belangrijk dat je zelf lekker leeft. Een design BreezeHub staat mooi in de ruimte met plat dak weggewerkt en je geniet heerlijk van een zachte bries. Meer weten?

Meer artikelen?