Stel je weer even die hete zomer van afgelopen jaar voor. Een ventilator naast je thuisbureau of bank maakt niets meer uit. Het is plakkerig warm binnen en je valt niet goed in slaap. Een airco is dan fijn om te hebben. Vanwege deze 5 voordelen is het nog meer prettig dat je een airco hebt.

 1. Je regelt zelf de temperatuur

 

Ongeacht het weer buiten, weet jij binnen het huis lekker koel te houden. Als het heel warm is buiten, zet je de bries van de airco harder aan. Op het moment dat het afkoelt, zet je een airco een tikkeltje zachter. Een airco koelt gemiddeld tussen de 4 en 8 graden. Dat is fijn als je zolderkamer voelt als oven.

 

 2. Een airco controleert de luchtvochtigheid

 

Airco’s verminderen de luchtvochtigheid in huis, wat helpt bij een comfortabel leefklimaat. Dat doen airco’s doordat ze warme lucht uit de kamer – wat vaak vochtiger is – naar buiten afvoeren. Koele ontvochtigde lucht blaast een airco juist de ruimte in. Dat gaat via een verdamper. Deze verdamper verkoelt de warme lucht met een koud koelmiddel.

 

3. Je krijgt minder insecten binnen

 

Wat doe je na een warme dag als het ‘s avonds afkoelt? Juist, de deuren en ramen tegenover elkaar openzetten. Dit is ook een welkome uitnodiging voor allerlei insecten.

Doordat je met een airco de ramen en deuren dichthoudt, komen er minder beesten binnen. 

 

4. Een airco verbetert de luchtkwaliteit

 

Tegenwoordig hebben airco’s luchtfilters. Ze blazen niet alleen koele lucht de ruimte in, maar zorgen er ook voor dat deze lucht schoon is. Zulke airco’s verwijderen bijvoorbeeld stofdeeltjes, pollen en huisstofmijten. Dit voordeel van een airco is ideaal als je last hebt van allergieën. 

 

 5. Je woont comfortabeler

 

Een laatste, maar zeker niet onbelangrijk voordeel van een airco is dat je levenskwaliteit erop vooruit gaat. Je hoeft niet meer te werken in een klamme kamer waar je je niet kunt concentreren. En je ligt ook niet meer te woelen, omdat je vanwege de hitte niet kunt slapen. Met een koele kamer verbetert je slaapkwaliteit en werk je effectiever.

 

Nadelen van airco’s

 

Een airco is best een investering, en de prijs is afhankelijk van het type airco dat je zoekt. 

Net als alle huishoudelijke apparaten, verbruikt een airco energie. In de zomer heb je de airco zo’n 8 uur aanstaan. Dat komt uit op ongeveer 13 kWh per dag. Als de stroomprijs € 0,38 is, betaal je € 4,94. Let op: dit zijn gemiddelde prijzen en veranderen per jaar. Kies daarom voor een energiezuinig model met een hoog energielabel en bespaar op kosten.

 

De voordelen van een BreezeHub airco

Het kiezen van een airco is een persoonlijke afweging. Een BreezeHub airco voldoet aan alle voordelen die we hierboven noemden. Daarnaast bespaar je op installatiekosten, want je kunt de airco zelf monteren als je een beetje handig bent. Wil je meer weten over de BreezeHub? Lees hoe de premium airco werkt.

Meer artikelen?