“Wat kost een airco plaatsen?” is vast een van de vragen die je hebt als je twijfelt over een airco. Het is zo lekker in de zomer en daarom een goede investering. Want je comfortabel voelen in je eigen huis is heel belangrijk. In deze blog vertellen we je wat het kost om een airco op te plaatsen.

 

Welke airco’s zijn er?

 

Er zijn verschillende soorten airco’s op de markt. Ze verschillen in kwaliteit en in prijs. Je hebt bijvoorbeeld airco’s met binnen- en buitenunits en airco’s die de warmte via een slurf naar buiten vervoert. Deze type airco’s heb je:

 

  • Split airco: je koelt 1 ruimte, hangt aan de muur en heeft een binnen- en buitenunit
  • Multi split airco: je koelt meerdere ruimtes, hangt aan de muur en heeft meerdere binnenunits en 1 buitenunit
  • Mobiele airco: je koelt 1 ruimte, staat op de grond en heeft minder vermogen
  • BreezeHub: airconditioning speciaal voor dakkapellen en platte daken

Waar plaats je een airco?

 

Bij het plaatsen van een airco is het belangrijk om rekening te houden met praktische en esthetische overwegingen. Een design airco, zoals de BreezeHub, valt bijna niet op. Dus staat het netjes in je binnenruimte. We raden je aan om de airco niet in de buurt van een warmtebron te hangen binnen.

 

Je bedenkt vooraf aan welke zijde je de airco wilt plaatsen. Buitenunits van airco’s zoals een BreezeHub kan aan de zonkant en schaduwkant hangen. Een BreezeHub airco moet je op een dakkapel of plat dak plaatsen.

 

De basisprijs: wat mag je verwachten?

 

De prijs van een airco is van meerdere factoren afhankelijk. Factoren die de kosten beïnvloeden zijn het type airco, de kwaliteit en het merk. Een single split airco kost ongeveer tussen de € 700 en € 3000. De prijzen voor een multi split airco beginnen vanaf € 1500. Afhankelijk van het merk, betaal je voor een extra binnenunit tussen € 400 en € 600.

 

Wat zijn de gemiddelde kosten om een airco te plaatsen?

 

Naast de prijs, moet je ook rekening houden met de kosten van het plaatsen van de airco. Een mobiele airco hoef je niet aan de muur te bevestigen en heeft dus ook geen installatiekosten. De split airco en multi split airco hebben hogere kosten om ze te plaatsen. De gemiddelde kosten om een split airco te plaatsen liggen tussen € 1250 en € 2000. Bij een multi split airco liggen de plaatsingskosten tussen € 2100 en € 2800. 

 

De prijs is afhankelijk van het tarief van de installateur. De genoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen in 2024.

 

Kosten van een BreezeHub airco plaatsen

 

De premium airco van BreezeHub plaats je alleen op een dakkapel of een ruimte met plat dak. Onze airco plaatsen gaat anders dan bij andere aanbieders. Je hebt namelijk de optie om het zelf te doen. We helpen je een handje met onze handleidingdocument en -video. Het kost € 2300 om de BreezeHub zonder installateur te plaatsen.

 

Je BreezeHub door een installateur laten plaatsen

 

Heb jij twee linkerhanden en laat je het plaatsen van een airco liever aan een installateur over? Via onze website vind je een installateur bij jou in de buurt. Je krijgt een duidelijk kostenoverzicht en de airco hangt binnen een dag.

Meer artikelen?